Excellent Service Award (Akc) pada yang layak

Posted in Uncategorized on December 22, 2010 by ranwetent

Excellent Service Award atau dalam bahasa melayunya ialah Anugerah perkhidmatan cemerlang.

ditakrifkan sebagai Anugerah Perkhidmatan Cemerlang(APC) merupakan penghargaan Kerajaan kepada kakitangannya yang telah memberi mutu perkhidmatan atau kuantiti sumbangan yang melebihi daripada keperluan tanggungjawab biasa bagi jawatannya. Semua kakitangan Perkhidmatan Awam layak dipertimbangkan bagi APC kecuali pegawai-pegawai yang menjawat Jawatan Utama Sektor Awam (JUSA).

Pemilihan dari aspek bekerja atau berkhidmat untuk jabatan atau sebaliknya. tran difakulti adalah disebaliknya kerana faktor pemilihan berdasarkan kerja kepada perundingan atau persendirian adalah faktor dimana ia dianugerahkan. jika di lihat dari sudut dalaman kelayakan dari jabatan lain seperti pentadbiran atau pengurusan, semua pekerjaan adalah sama, pemilihan berdasarkan seniority of service. namun di sesetengah fakulti berdasarkan sumbangan luaran yang tidak sesekali menyumbang kepada fakulti adalah layak diterima.

Contoh yang terbaik adalah dijabatan Kesihatan Kedah, dimana menetapkan hanya warga kerja yang tidak merokok akan dipertimbangkan untuk Anugerah Khidmat Cemerlang. bekerja untuk jabatan dan fakulti adalah yang terbaik. warga fakulti kejuruteraan awam kebanyakan (rate) kadar yang dinilai oleh penilai adalah segi keakraban kepada pihak-pihak penilai, ia terus dianugerahkan walaupun ia berkali-kali kerana cable of couple atau cable tie ia terus dianugerahkan sampai bila-bila. Jika faktor demikian akan merosakkan mutu perkhidmatan dan kualiti pada kakitangan yang lain jabatan dan kerajaan.

contohnya

Pengarah Kesihatan Kedah, Dr. Marzukhi Md. Isa berkata, langkah itu diambil bagi membasmi tabiat merokok di kalangan warga kerja jabatan itu adalah kerana “Kita tidak mahu perokok menjadi idola masyarakat. Kita tidak mahu doktor yang sentiasa mengingatkan pesakit tentang bahaya merokok adalah seorang perokok.

“Jadi kita mengambil inisiatif ini supaya mereka (kakitangan kesihatan) mengurangkan pengambilan rokok dan sekali gus berhenti merokok,” katanya kepada pemberita selepas majlis Sambutan Hari Jantung Sedunia peringkat negeri di Hospital Sultanah Bahiyah di sini hari ini.

Ia berbeza di fakulti kejuruteraan awam kerana idola mereka adalah hasil perundingan dan perokok ibarat kata karam singh walia “Kalah jadi abu, menang jadi arang, seri jadi abu bakar”. “Kalau tali katakan tali, kalau bukan tali boleh blah!!.

Renung-renungkan supaya ia sebagai pengajaran pada pihak tertentu.

YANG TERBARU

Posted in Uncategorized on December 16, 2010 by ranwetent

SENARAI TEMPAHAN DAN LOKASI BARU MENJAHIT

kepada pelanggan budiman!!

Dimaklumkan bahawa kami telah menyediakan senarai tempahan terbaru dan lokasi baru tempahan dengan alamat yang terbaru oleh itu sekiranya berminat sila lihat pada pamphlet terbaru kami…

TAHNIAH BUAT MALAYSIA

Posted in Uncategorized on December 16, 2010 by ranwetent

Tanggal 15 dec 2010, lakaran kejayaan malaysia membenam vietnam 2 gol malaysia dan vietnam 0. sejarah kemenangan malaysia pada kali tampak penuh dengan konfidensi dan spiritual malaysia dalam mengulangi kejayaan pasukan kita, kepuasan menonton menyaksikan perlawanan yang menarik dengan strategi menyerang dan pertahanan malaysia sangat mengagumkan ribuan peminat tempatan untuk memberi sorakan yang jitu. namun begitu igauan malaysia masih lagi dihantui dengan perlawanan seterusnya dimana malaysia akan bertandang di hanoi vietnam pada sabtu ini.

Persiapan pasukan malaysia pada perlawanan kedua agak getir dengan penyokong malaysia hanya mampu menyaksikan pada skrin besar, namun kita mengharapkan malaysia mampu memberi persaingan sengit kepada tuan rumah dengan asakan yang merbahaya pada pihak lawan.

ROZI & AZI TAILORS

Posted in Uncategorized on February 1, 2010 by ranwetent

KAMI MENERIMA TEMPAHAN JAHITAN PAKAIAN WANITA DAN PAKAIAN LELAKI SERTA UNIFORM BAGI SEKOLAH DAN KELAB-KELAB PERSATUAN BERUNIFORM.

lokasi kami :

lot 1-09 ting 1, Anggerik Mall, jln 14/8,                                                     40000  Shah Alam. Selangor Darul Ehsan

ROZI : 0193824426 & AZI : 0174808741



BIL FESYEN ITEM HARGA RM
1 Baju Kurung Leher Tindih Mesin (Biasa) 35.00
2 Baju Kurung Leher Mata Lalat 40.00
3 Baju Kurung Piping (lis) 40.00
4 Baju Kurung Piping (lis) Leher Mata Lalat 45.00
5 Baju Kurung Moden 40.00
6 Baju Kurung Moden Leher Cekak Musang 45.00
7 Baju Kurung,Kebaya lining Penuh 90.00
8 Baju Kurung,Kebaya lining Baju shj 75.00
9 Baju Kurung (Baju Sahaja) 25.00
10 Baju Kebaya (Tidak Termasuk Aksesori) 45.00
11 Baju Kebaya (Baju Sahaja) 30.00
12 Baju Melayu Sulam 130.00
13 Baju Melayu 90.00
14 Baju Melayu (Baju Sahaja) 55.00
15 Baju Kemeja Lelaki 60.00
16 Baju Nikah/Tunang (Baju shj – Lining ) 120.00
17 Baju Nikah/Tunang (Baju shj – Full Lining) 150.00
18 Jubah Lelaki / wanita 55.00
19 Blaus Perempuan (Mengikut Fesyen) 30.00
20 Seluar wanita / lelaki (Pinggang Jerut) 25.00
21 Seluar Slack wanita 35.00
22 Seluar Slack Lelaki 50.00
23 Kain sahaja 18.00
24 Kain sahaja Lining 60.00
25 Jahit Tepi 1.50

Raya’s events… Jom Tengok…

Posted in Uncategorized on September 28, 2009 by ranwetent

Hari Perayaan pada 20.09.09 bertambah kemeriahan dengan kehadiran ahli baru Mohd Firas (my son) dalam gambar… dan juga anak abang ipar marliana pink color

100_0439

Tema raya kali ni warna putih kekuningan dan sebelah abang ipar warna pink warna kegemaran diorang.. sambutan yang sederhana tapi meriah…

100_0425

Ni.. anak buah saya semua.. hii… tunggu duit raya ke… pak jang x de duit raye le nak kasi.. seringgit boleh la… kongsi tiga2 orang tau… hehe.. lepas ni pegi collect duit raya kat opah ngan pak teh tau.. opah ngan pak teh tengah kaye tu… pau banyak2 sikit..

100_0426Ni semua anak buah.. amacam cantik x yang belakang tu… Nuramira fartini… yang kedua… sumaiyah.. dan kecik tu.. nurkaseh majlina… kalau nak berkenalan tunggu la besar dulu k… hehe…

100_0430gambar persiapan… yang bertudung tuala tu adik ain.. belajar di Ikm lumut… anak buah baju Hijau tengah dukung kaseh tu..pon sama di ikm sungai petani juga anak buah yang sulung…. dan my son.. yang lain adik2 dan abang ipar..

100_0470sini rumah mak angkat saya… Mama… bekas tukang masak uitm dulu.. kini dan buat bisnes sendiri menjual kuih2 raya… kalau nak tempah boleh inform kat saya… hehe.. cari duit raya sikit…

100_0454Ini anak saya…. dah tembam dah, lepas tu x mau pakai kasut.. manja pulak tu.. hiii.. susah kene dukung je pegi mana2… tapi x pe dayang2nye leh dukung dia.. haha..

100_0473100_0474Dirumah Jiran.. mak Is (pengasuh) firas.. suka adik amik gambar ngan famili Mak Is ye.. adik jangan suka sangat, gigi x de, nampak gusi je tu.. hehe..

Raya kali ada sedih dan gembira.. pertama ketiadaan bapa yang sudah kembali ke rahmatullah dan yang gembira dengan cucu dan anak-anak buah dan ahli baru dalam famili saya… My son.. ke semua cucu 14 orang dan adik beradik 10 orang… penuh rumah mak raya… k nnt komen kalau ada terkurang k.. Selamat Hari Raya AidilFitri, Mohon Maaf zahir dan batin dari kami sekeluarga… Azuan Famili..

Klik Staf ke Cherating.. jom… tengok….

Posted in Uncategorized on September 17, 2009 by ranwetent

DSCN0392

Geng 2.. bro fasri ( wan Perkasa ), gelaran di Fac … cam.. best je geng kawin.. tu la… jgn lambat2 nnt kene kebas dek makwe tu.. hehehe.. Bro jgn gelak  je.  kawin la cepat.. huahahaha..

DSCN0401

Pasukan2 bola baru.. tapi kali ni.. boleh campur laki ngan pompuan…. yang tengah2 tu jgn nak kapit rapat2.. renggang skit… yang bawah tu mana kasut bola… ada pakai baju kurung ngan seluar slack….. hahahahahah.

DSCN0425

New Flashman…. Bro  jangan main2 terkam… duduk je la elok2… yang lain tu… semua dah chop.. la… his… dok paham mung ni.. kuahaahha

DSCN0438

geng raksasa tenaga kat sana la… bukan kat situ la… his2.. salah information ni.. Bro yang merah ketua… piskop gaban… oo bukan la pekan kepam… kahkah..  ia x tok leh bangun x cukup.. sampai.. muahahah geng guray je.. belasah kang..

wan 7

Ni baru syok.. nok ngengok.. belah2 lagi… dah cam dragon ball dah.. geng bila nak buat aksi cantum pulak ni… hahaha.. ni mu nengok aku, aku tengok mu dok jadi gapo mu…

Geng kasi la komen best.. best skit.. ni sikit je baru.. oooo lupa ni yang best ni… time badak nak berendam kah…kaha..  elek bro jangan mare nnt kene jual..

DSCN0406

wah2 jangan nak bedenkur la pulak… his.. his k lah nnt gua add yang lain… pulak k.. astalavesta..

MyWork Station

Posted in Uncategorized on September 15, 2009 by ranwetent

IMG_0030

Ini mula-mula carrier ketika post menjaga… hehe

IMG_0032

Hii. ada pulak curi2 capture.. nii…

100_4025

New Station.. ni tempat untuk research lab.. susah sikit banyak machine nak kene conduct.. hii.. susah.. susah…

100_0060

ermm… bapak mesin ni…. nak test mende x tau… tapi kalu nak angkat kena angkat lebih  10  orang. itu pon yang dah kategori heavy weight.. wahwah…

100_0061

Ni la mesin yang selalu nak kene conduct… payah… payah… aku sorang la tu… lepas tu kene cuci… lepas tu kene shutdown… kene test hok consultantnye la pulak..

My New Works

Payah2 aku duduk je kat bilik aku lagi senang… memberatkan badan2 yang dah nak naik lemak.. muahaha.. duk cam pegawai… tapi tak pon.. kuli jugak.. hahahaa… k lah…

erm.. nanti kalau ada apa2 citer best2 eden masukkan nanti k.. takat ni je.. la dulu. tata…

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.